Heipalen (wat zijn de kosten per str meter)

Omdat u aan het zoeken bent op het web naar het woord heipalen, gaan wij ervan uit dat u zich aan het oriënteren bent en van plan bent te gaan bouwen. In de linkerkantlijn kunt u bij “fundering” ook al informatie lezen over het belang van een deugdelijke fundering.

Een heipaal is een lange paal, die in de zachte bodem wordt geheid om het gewicht van een bouwwerk over te brengen op de ondergrond waarin de heipaal is geheid. Heipalen zijn nodig als de laag waar de fundering op moet komen (draagkrachtige laag) te diep is. Met het gebruik van heipalen wordt deze diepte “overbrugd”. Er zijn diverse soorten heipalen. Welke u nodig heeft is afhankelijk van: De aard en samenstelling van de grond en uiteraard het te bouwen object (grootte en zwaarte).

Kosten van heipalen slaan

Er zijn vele soorten heipalen qua uitvoering en materiaal; houten, prefab betonpalen,stalen buispalen en avegaar- of boorpalen. Met een sondeerapparaat wordt onderzocht hoe diep de draagkrachtige laag zich bevind en afhankelijk van deze meting kan worden bepaald, hoe lang de heipalen moeten zijn. En afhankelijk van de samenstelling van de grond, welk soort heipaal. In Nederland worden heipalen al eeuwen gebruikt. Bekendste gebouw in Amsterdam is uiteraard het Paleis op de Dam. Het paleis is in 1648 gebouwd op 13.659 houten heipalen.

Voor heipalen en alle samenhangende bouwwerkzaamheden  kunt u altijd  terecht bij de Aannemer-Concurrent. Wij adviseren u graag en uiteraard plaatsen wij de heipalen ook.

Snelle plaatsing van heipalen

Bent u van plan om een opdracht te laten uitvoeren waarbij deze techniek vereist is, vult u dan een  offerte aanvraag  in zodat u ook op de hoogte van de prijs bent. Kijkt u nog verder op onze website, onze foto’s bij Aannemer projecten (links in de kantlijn en onder) geven een goede indruk van de werkzaamheden die wij, ook voor u, kunnen uitvoeren.

Wij zijn u graag van dienst.

Onze erkenning bij Bouwplaza: