Kozijnen prijzen

Tegenwoordig bestaan er allerlei soorten kozijnen, gemaakt van verschillende materialen en uitgevoerd in diverse kleuren. Voor ieder type kozijn is wel iets te zeggen. De ene opdrachtgever maakt keuzes gebaseerd op  prijs en de ander laat smaak de boventoon voeren. Aan ieder kozijn kleven natuurlijk voor- en nadelen.

Materiaalkeuze kozijnen; hout, kunststof of aluminium

Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden wanneer er nieuwe kozijnen geplaatst worden is het materiaal van de kozijnen. Waar vroeger alleen maar hout gebruikt werd voor kozijnen, is er nu de keuze tussen hout, kunststof en aluminium. welk materiaal u het best kunt kiezen hang af van een aantal factoren.

Kunststof kozijnen

Kunststof is de laatste jaren erg populair geworden als materiaal voor kozijnen. Dit heeft een aantal redenen: kunststof is een goedkope grondstof, het is gemakkelijk te verwerken en kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud. Vooral het weinige onderhoud spreekt veel mensen aan; de traditionele houten kozijnen moeten namelijk om de zoveel jaar onderhouden worden om houtrot zoveel mogelijk tegen te gaan.

Een nadeel van kunststof kozijnen vinden veel mensen de uitstraling, hout heeft simpelweg net iets meer uitstraling dan kunststof. Hier moet wel bij vermeld worden dat kunststof kozijnen steeds mooier worden, de ontwikkeling staat zeker niet stil.

Houten kozijnen

Dit zijn nog steeds de soort kozijnen waar de mensen het meest voor kiezen. Hout ziet er mooi uit, is ook gemakkelijk te verwerken en is gemakkelijk in afwijkende vormen te maken, sommige negge hebben simpelweg geen standaard vorm. In zulke gevallen is hout het meest voor de hand liggend omdat een timmerman dit simpelweg mooi op maat kan maken.

Er zijn verschillende soorten hout waar kozijnen van gemaakt worden. Dit heeft met name invloed op de duurzaamheid van de kozijnen, in de regel geldt hoe duurder het hout hoe langer dit meegaat. De duurzaamheid van hout wordt aangeduid in klassen. Er zijn 5 klassen: duurzaamheidsklasse 1 tot en met duurzaamheidsklasse 5. Duurzaamheidsklasse 1 is de meest duurzame klasse, dit gaat bij goed onderhoud gemiddeld 25 jaar mee.

Aluminium kozijnen

Als laatste gangbare keuze zijn er aluminium kozijnen. Vooral industriële bedrijven kiezen kozijnen in de bedrijfsgebouwen. Omdat aluminium een sterk materiaal is, is dit een goede keuze voor bedrijfsmatige toepassing waar kozijnen veel gebruikt worden en dus tegen een stootje moeten kunnen.

De prijs van aluminium is wel vrij hoog, de aluminium kozijnen zijn dan ook duur te noemen. Je krijgt er wel zeer duurzame, dure en onderhoudsarme kozijnen voor terug.

Ontwikkeling van kozijnen

Alhoewel je in deze tijd niet echt meer kunt spreken over slecht gefabriceerde kozijnen. Zo’n 25 jaar geleden kwamen de witte kunststof kozijnen in opkomst. Het grote voordeel is dat ze onderhoudsvrij zijn en geen vermogen kosten. Tegenwoordig is de keus enorm gegroeid. Aluminium- en kunststofkozijnen  zijn daar voorbeelden van.  De laatste jaren zien wij dat de hardhouten kozijnen ook meer aftrek vinden. Uiteraard is één en ander smaakgevoelig maar ook de prijs is van groot belang.

Kozijnen prijzen voor het plaatsen

Allereerst is het van belang dat u zich goed laat informeren. U bent daar al mee begonnen want anders had u nooit op onze website terecht gekomen. Er zijn buiten het soort kozijn, ook andere zaken om rekening mee te houden. Zoals de dikte van het glas, het juiste hang-en sluitwerk … allemaal zaken waar wij u graag mee van dienst zijn. Ons aannemersbedrijf heeft een scherp inkoopbeleid. Onze leveranciers zijn in de loop der jaren “blij” met ons geworden en daarom hebben wij behoorlijk voordelige prijsafspraken gearrangeerd waar u als klant direct de (prijs) vruchten van plukt.

Meer informatie over de prijzen

Informeer uzelf door verder over onze site te surfen, onze project foto’s te bekijken en vul dan geheel vrijblijvend een offerte formulier in. U heeft binnen maximaal 2 werkdagen een reactie in de vorm van een prijsindicatie in huis.

Onze erkenning bij Bouwplaza: